Skip to content

Ons PTM portfolio biedt een alles-in-één oplossing voor het warm houden van de patiënt gedurende het gehele perioperatieve traject.

37 Alles draait er om
5 Productlijnen
50 Miljoen verwarmde patiënten in 2021
60 Landen van verkoop
Thermometer

Het belang van normothermie

Hypothermie is een daling van de kerntemperatuur (36,5-37,5°C onder normale omstandigheden) door blootstelling aan kou.

“Onverwarmde anesthesiepatiënten raken onderkoeld, gewoonlijk met 1-2°C. Zelfs lichte onderkoeling veroorzaakt verschillende complicaties.” (Prof. D I Sessler MD. Perioperatieve thermoregulatie en warmtebalans)

Deze complicaties kunnen leiden tot een meestal ongewenst langer verblijf van de patiënt in het ziekenhuis, met hogere kosten voor het ziekenhuis als gevolg. TSC Life biedt PTM oplossingen om patiënten normotherm te houden tijdens een operatie.

Mogelijke complicaties van hypothermie

“Hoewel weinig patiënten met alle mogelijke complicaties te maken krijgen, zijn de meeste kwetsbaar voor ten minste enkele.” (Prof. D I Sessler MD. Perioperatieve thermoregulatie en warmtebalans)

 • Rillen
 • Risco op infectie
 • Hartproblemen
 • Centraal zenuwstelsel
 • Bloedverlies
 • Sterfte
 • Medicatie

Monitoring patient hospital
Patient and nurse

Oplossingen voor temperatuurbeheer van patiënten

Het voorkomen van onbedoelde perioperatieve hypothermie draagt bij aan het verminderen van infecties op de operatieplaats, de duur van het ziekenhuisverblijf en de kosten per patiënt.

TSC Life biedt een volledig portfolio van oplossingen voor het beheer van de temperatuur van de patiënt:

 • Geforceerde luchtverwarming – Mistral-Air®
 • Lage stroom bloed- en vloeistofverwarming – Fluido® Compact
 • Hoge stroom bloed- en vloeistofverwarming – Fluido® AirGuard System
 • Vloeistofverwarming voor irrigatie – Fluido® Irrigatie
 • Warmtereflecterende technologie – Thermoflect®

PTM booklet

PTM Brochure

The Surgical Company PTM ondersteunt u met een praktische gids over het voorkomen en behandelen van onderkoeling. Deze brochure is bedoeld voor zorgverleners die betrokken zijn bij het voorkomen of behandelen van onderkoeling. De tweede editie van deze brochure heeft een volledig hoofdstuk over voorverwarming.

Download de brochure
Virtual37

Virtual37®

Hulpmiddel voor het beheer van de temperatuur van de patiënt, Virtual37®.
Zakelijke partners die Virtual37 actief gebruiken, boeken geweldige resultaten. Virtual37® is eenvoudig in gebruik en altijd up-to-date, en kan ook zonder internetverbinding gebruikt worden, wat in ziekenhuizen vaak handiger is!

Virtual37®
PTM Guide

PTM Handleiding (protocol)

We hebben een stroomschema gemaakt met PTM-richtlijnen voor het gehele perioperatieve traject. De PTM-gids en de belangrijkste factoren zijn gebaseerd op de internationale richtlijnen van S3 (Duitsland), NICE (VK) en ASPAN (VS), en zijn tot stand gekomen samen met feedback van onze zakenpartners.

PTM Handboek
Its all about 37

Volledige PTM portfolio

Ons volledige PTM portfolio helpt zorgverleners onbedoelde perioperatieve hypothermie te voorkomen en het resultaat voor de patiënt te verbeteren. Het portfolio bestaat uit Mistral-Air®, Fluido® Compact, Fluido® AirGuard System, Fluido® Irrigation en Thermoflect®.

Virtual37®

Virtual37® is een instrument voor temperatuurbeheer, ontwikkeld om zorgverleners te ondersteunen bij het handhaven van normothermi...
Bekijk product

Mistral-Air® MA1200

De Mistral-Air® Plus Warming Unit is een apparaat voor Forced Air Warming, voor het beheer van de temperatuur van de patiënt en he...
Bekijk product

Fluido® AirGuard System

Fluido® AirGuard System is een bloed- en vloeistofverwarmingssysteem dat normothermie helpt handhaven door consistent normothermis...
Bekijk product

Fluido® Irrigation

De Fluido® Irrigation Fluid Warmer is ontworpen om grote volumes normotherme irrigatievloeistoffen te leveren met een optimaal deb...
Bekijk product

Fluido® Compact

Fluido® Compact is een bloed- en vloeistofverwarmingssysteem met een laag tot gemiddeld debiet. Het is gebruiksvriendelijk, veilig...
Bekijk product
Alle producten bekijken

Vind uw dichtstbijzijnde PTM consulent

Onze internationale distributie is opgezet via een uitgebreid en hooggekwalificeerd zakenpartner netwerk. De zakenpartners garanderen maximale zorg voor kwaliteit, kennis, service en continuïteit.

Contact us